Restaurant Beukenhof, al 40 jaar een plek voor levensgenieters

Dat Beukenhof een plek is voor levensgenieters hoeft gezien zijn geschiedenis niet te verwonderen. Decennialang was dit immers de plek waar de flamboyante chef Roger Anseeuw zijn bekende restaurant Beukenhof openhield. De place to be voor West-Vlaamse gourmands. Toen hij in 2015, na een rijkgevulde carrière van meer dan 30 jaar, de schort aan de haak hing, werd het bekende restaurantgebouw gesloopt en liet De Witte van Anseeuw een grote culinaire leegte achter in Oostduinkerke-Dorp. Een leegte die pas in mei 2021 weer werd opgevuld. Toen openden de plaatselijke horeca-ondernemers Kevin Ryckbos en Nathalie Boutten op de benedenverdieping van residentie Beukenhof een gloednieuwe en gezellige Brasserie Beukenhof.  

Residentie Beukenhof

Pal in het hart van Oostduinkerke ligt Beukenhof, een prachtige nieuwbouwresidentie met erkende assistentiewoningen die klasse en een warme huiselijkheid uitstraalt. Een unieke plek die is ontworpen op maat van levensgenieters. Alles hier is voorzien om de bewoners in de watten te leggen: een smaakvol ingerichte ontspanningsruimte, een prachtige wellness met hamam, sauna en zwembad, en een gezellige uitgestrekte tuin. 

 “Ik herinner me dat ik ooit in het restaurant van Roger ben gaan eten”, vertelt Kevin, de maître van Beukenhof. ”Heerlijke tongrolletjes! Op termijn willen we dat gerecht graag op onze kaart zetten, als eerbetoon aan Roger en zijn Beukenhof. Hij is echt een fenomeen in Oostduinkerke en omstreken. Iedereen kent hem. Voor mij was het belangrijk dat we zijn zegen kregen om op deze plek ons eigen Beukenhof te openen. En die heeft hij gegeven.” 

“Beukenhof was een monument”, voegt chef Nathalie toe. “Het was iets aparts. Mocht het oude gebouw hier nog staan: ik weet niet of we ’t zouden aandurven om er een nieuw restaurant te openen.” 

Behalve op lekker eten mikt Brasserie Beukenhof ook op gezelligheid. Kevin en Nathalie willen dat beleving en gastvrijheid centraal blijven staan en dat hun gasten, zowel bewoners van de residentie als mensen van buitenaf, weer kunnen genieten. 

“Wij willen heel graag de kwaliteiten van de streek uitspelen,” zegt Nathalie. “Minstens twee keer per week serveren we verse vis als lunch. Wat je ook steevast op onze kaart terugvindt, is een heerlijk vispannetje met verse kabeljauw. En vol-au-vent. Dat was in onze vorige zaak (Eetkaffee Akropolis, nvdr) een voltreffer bij de vaste klanten, dus die behouden we.” 

Brasserie Beukenhof opende in 2021 de deuren. Na 2 jaar heeft het restaurant een schare trouwe fans verzameld en de reviews online zijn vrijwel allemaal laaiend enthousiast. Benieuwd of de score van 4,6/5 op Google Reviews terecht is? Ga het zelf eens proberen. Smakelijk!